ZORGELOOS
ONDERNEMEN

OPLOSSINGEN
OP MAAT

0252 503 600

Bedrijfsfinanciering

Cashflow, liquiditeit en investeringen, vreemd of eigen vermogen: het laatste waar u als ondernemer over in wilt zitten, is geld. Die zorg nemen wij u graag uit handen. Door samen met u uw ondernemingsplan door te nemen en zo te bepalen hoeveel kapitaal u nodig heeft om zorgeloos te kunnen ondernemen. Nu en in de toekomst. Dit doen wij aan de hand van een vijfstappenplan, waarmee we voor u de best haalbare financieringsvorm helpen realiseren.

Stap 1

Kennismaking en inventarisatie
Onze eerste kennismaking is gratis en geheel vrijblijvend. Bij bedrijfsfinanciering gaat het immers om een persoonlijke benadering en wederzijds vertrouwen, waarbij er een klik moet zijn tussen klant en adviseur. Heeft u een goed gevoel bij onze aanpak, dan brengen wij samen met u in kaart welke financiële ruimte u nodig heeft en hoe we die voor u kunnen realiseren. Op basis hiervan formuleren wij uw financieringsdoel en leggen we onze afspraken vast in een opdrachtbevestiging, samen met de vergoeding voor onze werkzaamheden. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent.

Stap 2

Financieringsscan
Met een financieringsscan maken wij vervolgens de financieringsmogelijkheden voor u helder inzichtelijk. Dit doen wij aan de hand van een analyse van uw financieringsbehoefte, op basis van uw ondernemingsplan. U ontvangt een toelichting op de diverse mogelijkheden en hierbij adviseren wij u over de naar ons inzicht best passende financieringsvorm voor uw bedrijf. Dit kan een bank zijn, maar ook een of meer investeerders of een combinatie hiervan. En heeft u weleens crowdfunding of lease overwogen?

Stap 3

Financieringsplan
Zijn wij het eens over de te kiezen financieringsvorm(en), dan werken we dit uit tot een concreet financieringsplan. Hierin beschrijven we met welke financieringsmiddelen de benodigde gelden het best beschikbaar kunnen worden gemaakt. Dit goed onderbouwde financieringsplan vormt een belangrijk instrument om een potentiële bank of andere kapitaal- of kredietverstrekker te overtuigen, waarmee uw kans op succes aanmerkelijk wordt vergroot. U profiteert hierbij van onze ruime kennis en ervaring, waardoor wij goed kunnen inschatten op welke gronden een geldverstrekker beslissingen neemt.

Stap 4

Realisatie van uw financiering
Bij uw akkoord op het financieringsplan gaan wij actief op zoek naar kapitaal of krediet voor het realiseren van uw financieringsbehoefte. Dit kan dus zowel eigen vermogen als vreemd vermogen zijn. Hiervoor vragen wij offertes aan bij diverse aanbieders en vertegenwoordigen wij uw bedrijf – al dan niet gezamenlijk – tijdens besprekingen.

Stap 5

Onderhoud van uw financiering
De financiële wereld is voortdurend in beweging. Ook wet- en regelgeving en fiscaliteiten zijn steeds aan verandering onderhevig. Wat ons betreft, houdt onze dienstverlening dan ook niet op bij het zetten van de handtekeningen onder uw financieringscontract(en). Door periodiek uw financiering en bedrijfsfinanciën met elkaar door te nemen, zorgen we ervoor dat deze up-to-date blijven en hierdoor toekomstbestendig.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Klik op Contact en wij maken graag een afspraak met u.