ZORGELOOS
ONDERNEMEN

OPLOSSINGEN
OP MAAT

0252 503 600

Testamentbegeleiding

Het laten opstellen van een testament of een levenstestament bij de notaris schuiven we vaak voor ons uit. Toch zou iedereen daar eens goed voor moeten gaan zitten. Want regel je niets, dan geldt bij overlijden het erfrecht volgens het Burgerlijk Wetboek. Hetzelfde geldt voor situaties waarin iemand bij leven niet meer over zijn of haar eigen belangen kan beslissen, bijvoorbeeld als gevolg van dementie, ziekte of een ongeval. Voor beide testamentvormen bieden wij u deskundige en persoonlijke begeleiding.

Duidelijkheid en rust
Met een testament of een levenstestament voorkomt u dat er na overlijden of bij wilsonbekwaamheid zaken worden geregeld die u beslist anders had gewild. Voor de een zijn de persoonlijke en/of zakelijke omstandigheden complexer dan voor de ander, maar een goed (levens)testament zal voor alle betrokkenen een gerust gevoel geven. Dankzij onze testamentbegeleiding bent u ervan verzekerd dat uw wensen en belangen volledig worden gediend. Bovendien geeft een goed testament duidelijkheid en rust aan nabestaanden of mensen die zorg op zich nemen.

Begrijpelijke taal
Tijdens een gesprek bij u thuis aan tafel, of desgewenst via een videoverbinding, inventariseren wij uw wensen en persoonlijke omstandigheden en stellen daarvan een uitgebreid rapport op in begrijpelijke taal. Zodra u hier inhoudelijk mee akkoord bent, leggen wij contact met een notariskantoor en bespreken met de notaris wat voor u belangrijk is. Wij vertalen uw wensen, zodat de notaris weet welk testament voor u nodig is. Vervolgens begeleiden wij u bij een bespreking met de notaris.

Eindcontrole
Deze stelt aan de hand hiervan een conceptakte op die wij voor u controleren of al uw wensen goed verwoord zijn. Vervolgens maken wij een afspraak bij de notaris en begeleiden wij u voor bespreking en ondertekening van de akte. Is alles volledig helder en naar wens, dan volgt de ondertekening en ontvangt u een exemplaar van uw (levens)testament.

Opluchting
Het opstellen van een (levens)testament is voor velen een niet alledaags en daardoor lastig onderwerp, waarbij de meest persoonlijke zaken worden besproken. Onze ervaring leert dat de klanten die wij begeleiden dit als een prettige steun en vaak ook als een opluchting ervaren.

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?
Klik op Contact en wij maken graag een afspraak met u.

ZORGELOOS
ONDERNEMEN

OPLOSSINGEN
OP MAAT

0252 503 600